2023 Yılında Linkedln’de Gönderi Paylaşmanın Doğru Zamanı

2023 Yılında Linkedln’de Gönderi Paylaşmanın Doğru Zamanı

Bilindiği üzere Linkedln pek çok profesyonel kişiyi bünyesinde buluşturur. İşverenler ve iş arayanlar bu platformda buluşarak birbirleriyle gönderi paylaşır. Bu kişiler dışında dışarıdan gelen kişiler de çeşitli fırsatları Linkedln ile görmeye çalışır.

Linkedln’de paylaşım yapmak için birçok doğru zaman olabilir. Ancak bu doğru zamanlardan biri hafta sonları olmayabilir. Hafta sonları geldiğinde pek çok profesyonel kişi tatil yapmaya karar verir. Çevrimiçi bir şekilde bu kişilerle görüşmek istiyorsanız haftaiçleri daha uygun bir zaman olabilir.

Linkedln kullanıcılarının bu platformda farklı kitleleri bulunur. Öyle ki bu platformda herkes amacına yönelik kaydırmalar yapar. Herkes aradığı iş ve bağlantıyı düşündükleri kişiler ile kurmayı planlar. Bu nedenle Linkedln’de paylaşma yapmanın doğru zamanı birden fazla olabilir.

Linkedln üzerinden yapılan her paylaşım uzun ömürlü olma özelliğine sahiptir. Linkedln platformu eski bir platformdur ancak köklüdür. Bu platform üzerinden bir arayış içinde olanlar eski paylaşımlara kadar görüntüleme yapabilirler. Bu nedenle Linkedln üzerinden yapılan her hareket aylarca bile göz önünde kalabilir.

Lınkedln’de Paylaşım Yapmak İçin En İyi Zamanı Bulma

Linkedln platformu üzerinde kısa bir gezinti yaparak paylaşım yapmanın en iyi zamanını bulabilirsiniz. Kimlerin hangi zamanlarda ne kadar çevrimiçi olduğunu bilmeniz size doğru zamanı verecektir. Aynı zamanda aradığınız kişilerin aktifliğini görerek nokta atışı paylaşımlar yapmanız da mümkün olacaktır.

Linkedln platformunda paylaşım yapmak için takipçi analizlerini kullanabilirsiniz. Bu analizleri bir uygulamadan yapabileceğiniz gibi manuel olarak da yapabilirsiniz. Linkedln’e yapılan ziyaret sayısını ve üye olan kişi sayısını bu şekilde görüntüleyebilirsiniz. Bunu yapmanın bir diğer yolu da Linkedln’in kendisine ait olan takipçi bölümüdür. Bu bölüm ücretli olarak kullanıcılara sunulmaktadır. Eğer paylaşım yapmak için doğru zamanı kullanmak istiyorsanız işinize yaracaktır.

Paylaşım yapmak için doğru zamanı bulmak istiyorsanız bir deneme yanılma yöntemi uygulayabilirsiniz. Linkedln platformuna girdiğiniz bir zaman herhangi bir gönderi paylaşımı yapabilirsiniz. Böylece ne kadar sürede ne kadar etkileşim alacağınızın notunu alabilirsiniz. Yine başka bir zaman içinde Linkedln platformunda farklı bir paylaşım yapabilirsiniz. Daha sonra bu iki paylaşım arasındaki etkileşim farkını bulmaya çalışabilirsiniz. Bu yöntem ile doğru zamanı kendiniz bulmuş olursunuz. Belki sizin için daha tatmin edici bir sonuç ortaya çıkabilir. Tam olarak bunu yapmak istiyorsanız haftaiçi boyunca her gün paylaşım yapabilirsiniz. Daha net sonuçlar almanız için işinize yarayabilir.

linkedin

Linkedln’de Gönderi Paylaşmak  İçin En İyi Zamanı Planlama

Linkedln platformu üzerinde gönderi paylaşmadan önce doğru zamanı buldunuz. Bundan sonra yapacağınız iş sadece paylaşım yapmak. Paylaşımlarınızı hangi zaman dilimlerinde yapmak istediğinizin kararını siz verirsiniz. Bu paylaşımları kendiniz yapabileceğiniz gibi otomatik bir şekilde de yapabilirsiniz. Linkedln platformu sizlere otomatik bir şekilde paylaşım yapabilme fırsatı sunar. Bunun dışında Linkedln profilinizde nasıl paylaşım planı yapacağınızı beş adım ile açıklamak mümkündür.

1.Linkedln profilinizi zamana göre ayarlayın. Bu işlemi profilinizdeki Linkedln takviminden yapmanız mümkündür. Profilinizi bu takvime sabitleyin ve istediğiniz zamanın ayarlamasını yapın. Yeni bir metin eklemek için yine bu takvimi kullanabilirsiniz.

2.Kütüphaneden yararlanın. Linkedln platformunda resim ve video içerikli paylaşımlar yapmak istiyorsanız kütüphanenizi kullanın. Kütüphanenizden istediğiniz resimleri veya videolaru seçin ve takvime gidin. Bunları takvime sürükleyin ve zaman ayarlamanızı yapın. Zamanı geldiğinde otomatik olarak Linkedln profilinde paylaşım yapılacaktır.

3.Altyazıları ve etiketleri ekleyin. Yapacağınız paylaşımları kimlerin görmesini istiyorsanız o kişilere uygun paylaşımlar hazırlayın. Onların karşısına çıkacak etiketleri kullanın ve paylaşımınızı öyle yapın. Paylaşımlarınızın altında ilgi çekici altyazıların olması ise yararınıza olacaktır.

4.Düzenlemeyi yapmadan paylaşım yapmayın. Paylaşım ayarlarınızı rastgele bir şekilde kaydetmeyin. Ayarladığınız zamanların doğru olduğuna emin olun.

5.Kaydedin. Ayarlamalarınızı kaydettikten sonra Linkedln hesabınızdan ayrılabilirsiniz. Paylaşımlarınız zamanı geldikçe tek tek otomatik olarak paylaşılacaktır. Eğer bundan emin olmayacaksanız belli aralıkla hesabınıza girip neyin paylaşılıp paylaşılmadığını görebilirsiniz.

Linkedln Platformunda Paylaşım Yapma

Linkedln platformunda paylaşımlar yapmak istiyorsanız bu konuda zorlanmanız mümkün olmayacaktır. Öncelikle Linkedln platformunda bir hesabınız olmalıdır. Bu hesabı Linkedln anasayfasında kolay bir şekilde oluşturabilirsiniz. Ancak bunu yaparken işveren mi yoksa iş arayan mı olduğunu belirtmeniz gerekir. Böylece daha kolay bir filtreleme yapabilirsiniz.

Linkedln profil sayfanızda paylaşım yapma kısmı vardır. Burayı kullanacak istediğiniz paylaşımı yapabilirsiniz. Video, fotoğraf ya da makale olması yine sizin seçiminizdir. Bu kısımdan istediğiniz içeriği sürükleyerek paylaşımınızı oluşturabilirsiniz. Otomatik zamanlamayı kullanarak istediğiniz bir zaman diliminde de paylaşım yapmanız mümkün olur.

linkedin man holding tablet computer

Linkedln Platformunun Faydaları

Linkedln platformunun pek çok faydası vardır. İşverenler ve iş arayanlar için farklı faydaları da bulunmaktadır. Bunların en başında güvenilir bir platform olması gelir. Özellikle köklü bir platform olması kullanıcıların ilgisini daha fazla çekmektedir. Pek çok kişi bağlantı kurmak için bu platformdan yararlanmayı tercih etmektedir. Bunlar dışında maddeler halinde sıralanabilecek farklı faydaları da bulunmaktadır.

Linkedln platformu ücretsizdir. Ücretsiz olarak üye olabilir ve paylaşım yapma imkanınız vardır. Daha kapsamlı paylaşımlar yapmak istiyorsanız ücretli üyelik kaydı da yapabilme imkanınız bulunuyor.

Her işveren bu platformda yer alıyor. İşinde adını duyurmuş profesyonel kişileri bu platformda görmeniz şaşırtıcı olmayacaktır.

İş arıyorsanız Linkedln platformu tam size göre olabilir. Burada şirketlerin iş ilanlarını ve normal iş ilanlarını görüntüleyebilirsiniz. Aynı anda pek çok işe başvuru yapabilirsiniz.

Linkedln platformu kariyer yapmanız için size bir fırsat sunar. Çoğunlukla kariyer üzerinden iş ilanları bu platformda paylaşılır.

Linkedln platformu üzerinden kendinize ait bir marka oluşturabilirsiniz. Bu platformda yalnızca iş ilanı vermeniz veya görmeniz gerekmez. Etkileyici bir marka profili oluşturma şansınız vardır.

"2023 Yılında Linkedln’de Gönderi Paylaşmanın Doğru Zamanı" Bu yazı, orijinal yayın tarihindeki 09 Şub 2023 bilgilere göre hazırlanmıştır. Ancak, zamanla değişiklik gösterebilecek, güncelliğini yitirebilecek veya geçerliliğini kaybedebilecek bilgiler içerebilir.
Yorum Yok
Puanlama: 4.5 yıldız (64 puanlama)
Yorum Yap

Bilgilendirme
×

Mesajınız gönderiliyor...