2023 Influencer Pazarlama Trendleri

2023 Influencer Pazarlama Trendleri

Influencer pazarlama stratejisi popüler olan bir pazarlama stratejisidir. Öyle ki pek çok marka hala bu pazarlama stratejisini kullanmayı tercih etmektedir. 2023 yılı için de aynı durum söz konusu olacak gibi görünmektedir. Özellikle 2025 yılında kadar popüler olmaya devam edeceği de tahminler arasında yer almaktadır. Influencer pazarlama stratejisinin yanında kullanıcı tarafından oluşturulan içerikler de adından söz ettirmektedir. Bu iki pazarlama stratejisi de popüler olarak kullanılan stratejiler olarak biliniyor. Kullanıcı tarafından oluşturulan içerikler influencer pazarlama kadar popüler olmasa bile bu yıl içinde sıklıkla kullanılacak.

Influencer Pazarlama

Influencerlar tarafından oluşturulan marka tanıtım içeriklerini kapsayan kavram influencer pazarlamadır. Markalar seçtikleri sosyal medya platformunda bir işbirliği yaparak influencer pazarlaması yapmaktadır.

Influencer pazarlama sosyal medya için iyi bir güven ortamı oluşturur. Influencerlar markalardan önce sosyal medya platformlarında yer aldığı için ortama daha hakimdir. Ayrıca potansiyel müşterileri de daha iyi tanırlar. Markalar ise bunu kullanarak hareket eder ve influencer pazarlama stratejisini kullanır.

Yeni Yılda Influencer Pazarlama Trendleri

Daha önceki yıllarda olduğu gibi 2023 yılında da yeni trendler karşımıza çıkacaktır. Influncer pazarlama trendlerinin de değişmesi beklenmekte. Hangi trendlerin olacağı ise merak konusu ve bu başlık altında merakınız giderilecek.

1.Sosyal medya üzerinden kolay işbirliği. Sosyal medya platformları markaların sosyal medya pazarlama stratejilerini biliyor. Pek çok markanın tanıtım için sosyal medyayı kullanacağı ise tahminler arasında yer alıyor. Böylelikle sosyal medyada kolay işbirliği yapabilme alanları oluşuyor. Markalar bir influencer pazarlaması yapmak istediğinde sosyal medya üzerinden kolaylıkla pazarlamaya başlıyor.

2.Daha az filtre ve düzenleme. Sosyal medya platformunda yayınlanan bir içeriğin kusursuz olması beklenmiyor. Özenli ama rastgele olması isteniyor. Bu da markaların kafasını karıştırabilir ancak hedef kitlesi için harika bir pazarlama şekli olabilir. Yeni trendlerde insanlar izledikleri videonun kusursuz olmasını beklemiyor. Etkili bir konusu olan video içerikler daha çok ilgi çekmeye başlıyor.

3.Kullanıcı tarafından oluşturulan içerikler. Bu içerikler geçen yıllarda da popülerdi ancak bu yıl popülerliliğin artacağı düşünülüyor. Influencer pazarlamanın yanında adından söz ettiren pazarlama stratejilerden biri de bu strateji olarak konuşuluyor.

4.Stok içerikler. Yeni trendlere göre her gün yeni bir içerik üretilmesi insanlara samimi gelmiyor. Bunu keşfeden markalar videolarını stok yapmaya yöneliyor. Böylece aynı anda birkaç içerik paylaşılmasının önü açılıyor. Birkaç günde düzenli olarak atılan videolar eskisi gibi rağbet görmemeye başladı.

5.Yaratıcı içerikler. Bir influencer pazarlamasında yaratıcı olmak her zaman bir gerekliliktir. Öyle ki bu gereklilik 2023 yılı için de geçerli olacaktır. Sıradan pazarlamalar yerine yaratıcı pazarlamalar daha çok ilgi çekmeye devam ediyor.

6.İşletmelerin içerik üreticiliğine geçmesi. Sosyal medyanın gücünü keşfeden işletmeler de kendilerine bir sosyal medya hesabı oluşturuyor. Öyle ki sosyal medyayı nasıl etkin bir şekilde kullanacaklarını öğreniyorlar. Bu şekilde kendi içeriklerini kendilerini üretmeye başladılar.

7.Uzun süren video içerikler. Önceleri kısa süren video içerikler yapılıyordu. Ancak şimdilerde sosyal medya küçük televizyon parçası da bulunuyor. Videolar birkaç dakika yerine on ve on beş dakikaya çıkartılıyor. Bu tarz videolara duyulan ilgi ise geçen yıldan itibaren artmaya başladı ve bu yılda da devam ediyor.

8.Ödeme kolaylığı. Sosyal medya üzerinden alınan ürünlerin kolay bir şekilde ödenmesi popüler bir hale geldi. Öyle ki insanlar artık kolay ödeme yapacakları markalara yöneliyorlar.

9.Ortaklıklar ve işbirlikleri. Özellikle influencer pazarlamanın popülaritesi kaldığı yerden devam ediyor. Bu pazarlama şekli dışında kullanıcı tarafından oluşturulan içerikler de fazla tercih edilmeye başladı.

10.Influencer sorumluluğunun artması. Pek çok marka influencerlara olan güvenini gösteriyor. Hepsi sosyal medya kullanıcılarını çok iyi tanıdıkları konusunda hemfikir oluyor. Öyle ki influencer pazarlamada yer alan yaratıcı içerikler kontrolü tamamen influencera bırakılmaya başladı.

11.Influencerların yönetici olması. Etkileşimi yüksek olan influencerlar artık tek başlarına içerik üretmekte zorlanıyor. Bu da onları çalışan almaya teşvik ediyor. Öyle ki pek çok influencerın bir video ekibi olmaya başladı.

12.Sürdürülebilirlik. Pek çok influencer pazarlamasında sürdürülebilirlik ilkesi benimseniyor. Öyle ki markalar sürekli olarak pazarlamasını planlamak veya analiz etmek istemiyor. Zaman aldığını belirterek sürdürülebilirlik istiyor. Böylece içerikler farklı zamanlarda dahi ilgi çekici hale getirilmeye çalışılıyor.

13.Küçük ve büyük ölçekli influencerlar. Sosyal medyada bulunan her influencer trend olmak yolunda ilerliyor. Son zamanlarda küçük ölçekli influencerların popülarite kazanması ise göze çarpıyor. Yeni yılda yapılacak olan influencer pazarlamanın küçük influencerlar ile yapılması bekleniyor. En azından sayılarının büyük ölçekli influencerlara göre daha fazla olacağı düşünülüyor.

14.Alışveriş ortaklıkları. Bildiğiniz gibi sosyal medya platformlarında alışveriş yapılabilecek sekmeler mevcuttur. Yeni yılda da bu sekmelerin sıklıkla kullanılacağı düşünülüyor. Bunlara yalnızca birkaç değişiklik eklenmesi bekleniyor. Daha kolay ödeme kolaylığı ise bunlardan biri olacak gibi görünüyor. Kolay ödeme seçenekleri uzun bir süre daha trend olacak gibi duruyor.

15.Yaratıcı direktörler. Markalarda çalışan video ekibi direktörleri yeni sosyal medya trendine katılacak gibi duruyorlar. Öyle ki artık sosyal medya içerik üreticisi olma yolunda ilerliyorlar.

2023 Trendlerini Keşfetme

Geçen her yıl yeni bir yıl için farklı trendleri ortaya çıkarır. Geçen yıllardan kalan bir trend yeni yılda da devam edebilir özellikte olabilir. Bunun dışında en baştan da bir trend oluşturulabilir. Bunu öğrenmenin yolu ise sosyal medyaya sahip olmaktadır. Sosyal medyada günlük analizler yapmak yeni yıl trendlerini keşfetmek için harika olabilir.

Yeni yıldaki trendleri keşfetmek için etkileşim sayılarından yararlanılabilir. Markalar influencer pazarlamasına girmeden önce seçtikleri influencerın etkileşimini hesaplar. Aynı durumu sosyal medya trendlerini keşfetmek için de kullanabilirsiniz.

 

"2023 Influencer Pazarlama Trendleri" Bu yazı, orijinal yayın tarihindeki 07 Şub 2023 bilgilere göre hazırlanmıştır. Ancak, zamanla değişiklik gösterebilecek, güncelliğini yitirebilecek veya geçerliliğini kaybedebilecek bilgiler içerebilir.
Yorum Yok
Puanlama: 4.6 yıldız (100 puanlama)
Yorum Yap

Bilgilendirme