2023 Yılında Instagram’da Daha Fazla Beğeni Elde Etmenin Yolları

2023 Yılında Instagram’da Daha Fazla Beğeni Elde Etmenin Yolları

Sosyal medya platformlarından biri olan instagram’da daha fazla beğeni elde etmek istiyorsanız birkaç püf noktasını uygulamanız gerekir. Genellikle çok izlenen videolar fazla beğeni alır. Ancak fazla beğenilen bir video da çok izlenme alır. Bunların arasında geri plana atılmayacak bir paralellik vardır. Bu platformda daha fazla beğeni elde etmek istiyorsanız Instagram’ın nasıl çalışıtığını bilmelisiniz.

Instagram platformunda beğeni almak için geliştirilen bir algoritma vardır. Bu algoritmaya göre hareket eden içerik üreticileri daha fazla beğeni alırlar. Ayrıca izlenme ve kaydedilme oranları da yüksek olur. Burada anlatılan durum aslında Instagram algoritmasını keşfetmek gerektiğidir. Bir kere bu algoritmayı kırdığınız zaman Instagram beğenilerinizi yükseltmeye başlayabilirsiniz.

Instagram’da Beğeni Sayısını Arttırmak

Instagram’da daha fazla beğeni almak için pek çok yolu kullanabilirsiniz. Bu püf noktaları sizin için bir başarı adımı olabilir. Öyle ki sosyal medya platformlarında beğeni elde etmek pek kolay değildir. Ancak bunu başarmak için kararlı olmanız gerekir. Böylece beğenilerinizin artmaması için ortada bir neden kalmayacaktır. Beğeni sayısını nasıl arttıracağınızı bilmek istiyorsanız şu maddelere bir göz atmanız işinize yarayabilir:

  • Instagram’da paylaşacağınız her içerikte ünlü etiketleri kullanmanız gerekir. Bu etiketlerin video içeriğiniz ile ilgili olması da önemlidir. Böylece doğru etiket kullanımı yapmış olursunuz. Amacınız da doğru yolda ilerler.
  • Kişiler. Etiket yapmak yalnızca ilgili konu hakkında değildir. İçeriğiniz ile uyacağını düşündüğünüz kişileri de içeriğinize etiket yapabilirsiniz. Bu da beğeni ve görüntülenme sayınızı arttıracak nitelikte olacaktır.
  • Açıklamalar. İçeriğinize uygun açıklamalar yapmanız içeriğinizi daha ilgi çekici hale getirebilir. Ancak açıklamalarınız çok uzun olmamalıdır. Kısa ve anlaşılır düzeyde olmalıdır.
  • Paylaşacağınız içeriklerin özgün ve ilgi çekici düzeyde olmasını sağlamalısınız. Sosyal medya platformunda etkileşim almak istiyorsanız bunlar son derece gereklidir. Ayrıca içeriğinizin çözünürlüğü de iyi olmalıdır. Bulanık gözüken videoların izlenmesi daha düşük olur.
  • Zaman. İçeriğinizi sosyal medya platformlarının en aktif olduğu zamanlar yayınlamalısınız. Hangi zamanın doğru olduğunu bulmak için küçük bir araştırma yapabilirsiniz. Doğru zamanda paylaşımlar yapmanız saatler içinde değil, dakikalar içinde etkileşim almanız neden olacaktır. Beğeni sürenizi kısaltmak için etkili yollardan biri olacaktır.
  • İşbirliği. Kendi başınıza içeriklerinizin beğeni sayısını yükseltemiyorsanız birinden yardım alabilirsiniz. Bu kişi sosyal medya platformunda etkileşimi yüksek bir kişi olabilir.
  • Yaratıcılık. Yapacağınız içeriklerde yaratıcı olmanız çok önemlidir. Herkes tarafından yapılan içeriklerden uzak durmanız gereklidir. Aksi takdirde amacınıza ulaşmanız pek mümkün olmayacaktır.
  • Eğlence. Instagram platformu eğlence üzerine kurulmuş bir platformdur. Dolayısıyla içerikleri de eğlenceli olur. Sizin de bunu bilerek eğlenceli içerikler yapmanız beklenecektir. Kasılmayın, fazla ciddi olmayın ve eğlenmeyi bilin.

Instagram Beğenilerinin Önemi

Bir sosyal medya platformunda etkili bir kişi haline gelmek kolay değildir. Bunun için bazı çalışmalar yapmanız gerekir. Örneğin yaratıcı olmanız ve işbirliği yapmanız etkili bir kişi haline gelmenize neden olabilir. Bunun dışında aldığınız beğeniler de tanınmanız için size fırsat yaratacaktır. Beğenileriniz çok olduğu zaman etkileşiminiz sürekli olarak artmaya devam devam edecektir. Çünkü Instagram platformunun algoritma çoğunlukla beğeniler sayesinde değişim gösterir.

Instagram Beğenileri Gizleme

Instagram’da paylaştığınız içerikler şuan için fazla beğeni almayabilir. Ancak bunu göstermek istemiyorsanız beğenilerinizi gizleme gibi bir seçeneğiniz vardır. Bu özellik aynı zamanda yeni kullanılmaya başlanan bir özelliktir. Küçük hesaplar çoğunlukla beğeni sayısını gizlemeyi tercih eder. Ancak büyük hesaplar da beğeni sayısını gizlemeyi tercih eder. Bir yerde bunun kararı size kalmıştır.

Instagram beğenilerinizi gizlemek çok kolay bir iştir. Bunu yapmak için öncelikle beğeni sayısını gizlemek istediğiniz gönderinizin üstüne gelmelisiniz. Daha sonra sağ üst taraftaki kutucuğa tıklayarak çıkan seçenekleri görmelisiniz. Aralarında beğeni sayısını gizleme kısmı olacaktır. Buna tıkladığınız zaman beğeni sayınız otomatik bir şekilde gizlenecektir. Eğer daha sonra beğeni sayılarınızı göstermeyi tercih ederseniz aynı yerden yapabilirsiniz. Bu sefer beğeni sayısını göstermeyi aç kısmına tıklamanız gerekir.

Gerçek Olmayan Beğeniler

Sosyal medya hesabınızda takipçiniz olanlar ve olmayanlar vardır. Bir içerik paylaştığınız zaman bunu Instagram’daki herkes ile paylaşırsınız. Tabii ki bunun için hesabınızın herkese açık ayarında olması gerekir. Burada hesabınızın herkese açık olduğunu varsayalım ki beğeni sayılarınız çoğalsın.

Gerçek olmayan beğeniler genellikle takipçiniz tarafından gelmeyen beğenilerdir. Herkes sizin videonuzu izleyebilir ancak herkes beğenmeyebilir. Sizin de etkileşim almak için beğenilere ve görüntülenmelere ihtiyacınız vardır. Görüntülenme sayınız çok olsa bile beğenileriniz ona yakın olmadığında gerçek beğeniler almazsınız.

İçeriğiniz herkesin karşısına çıkan bir içerik olduğunda içeriğinizi herkesin beğenmesini beklersiniz. Bu her zaman gerçekleşmez. Hatta bunu yapabilmek için çeşitli yollar denersiniz ve başarılı olmayı beklersiniz. Belki gerçek olmayan beğenileri engellemenin bir yolu yoktur ancak bunun önüne geçmeniz mümkündür. Eğer beğenilerinizi arttırmak istiyorsanız bu kararlılığınızda devam edin. İçeriklerinizi gerçek kişilere beğendirmeye çalışın.

Instagram Beğenilerini Görüntüleme

Almış olduğunuz beğenileri Instagram hesabınızdan görmeniz ve analiz etmeniz mümkündür. Bildiğiniz üzere Instagram beğenileri kalp tuşuna basarak yapılır. Ayrıca beğendiğiniz içeriğin üzerine iki kez tıklamanız da içeriği beğenmenizi sağlar. Sizin içeriklerinize beğeni yapan kişilerin sayısını görmek için fazla uzağa gitmenize gerek yoktur. Bu başlık altında beğeni sayınızı nasıl göreceğinizi öğreneceksiniz.

Instagram beğenilerinizi görmek için birden fazla yola başvurabilirsiniz. Bu yollardan ilki profil sayfanızın üstünde olan üç çizgiye tıklamaktır. Bu çizgilere tıkladığınızda karşınıza çıkan menüden hareketler kısmını seçmelisiniz. Hareketler kısmı size almış olduğunuz tüm etkileşimleri gösterecektir.

Beğeni sayılarınızı görmek için kullanabileceğiniz yollardan biri etkileşim kısmıdır. Etkileşimlerin içinde beğeniler, görüntülenmeler ve yorumlar vardır. Buradan beğenilere tıklayarak almış olduğunuz tüm beğenileri görebilirsiniz.

"2023 Yılında Instagram’da Daha Fazla Beğeni Elde Etmenin Yolları" Bu yazı, orijinal yayın tarihindeki 06 Şub 2023 bilgilere göre hazırlanmıştır. Ancak, zamanla değişiklik gösterebilecek, güncelliğini yitirebilecek veya geçerliliğini kaybedebilecek bilgiler içerebilir.
Yorum Yok
Puanlama: 4.7 yıldız (90 puanlama)
Yorum Yap

Bilgilendirme